Kinepedia

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Luigi zomerkamp

21/08/2023 - 25/08/2023

Sint Lodewijk vzw* organiseert komende zomer twee supertoffe kampen voor kinderen met een milde neuromotorische beperking.

Enerzijds organiseert het paramedisch team van Sint Lodewijk een boostkamp voor kinderen met CP. Van 10 tot 14 juli worden de deelnemers in de meest optimale omstandigheden klaargestoomd voor de olympische spelen. Ingekleed in het thema staan er dagelijks zes therapiesessies op het programma gegeven door een ergo-, logo- of kinesitherapeut. Deelnemers zijn kinderen met CP die kunnen stappen (met of zonder hulpmiddelen, GMFCS I-III) tussen 6 en 13 jaar. Het kamp gaat door op het terrein van Sint Lodewijk en is met overnachting. Voor- en na de week zijn er verschillende metingen om de evolutie op te volgen. Inschrijven kan tot 7 januari door een mailtje te sturen naar paramezo@sintlodewijk.be. Meer info vind je op de flyer.

Daarnaast gaat ook terug het Luigikamp van de Inclusieve Dienstverlening* door. Dit dagkamp is op maat van kinderen met DCD, milde CP, ADHD, ASS, groeistoornis… Van 21 tot 25 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar terecht op de scoutsterreinen van Sint Jan (Wetteren) voor leuke activiteiten en dolle avonturen met Luigi en al zijn vriendjes. Voor het eerst dit jaar is er ook de mogelijkheid om op donderdagavond samen te overnachten! We gaan namelijk survivallen! Inschrijven kan tot 7 maart. Ook hierover vind je meer info op de flyer in bijlage.

Aangezien jullie via je werk of vereniging regelmatig met deze doelgroep in contact komen, bezorgen we jullie onze flyers in bijlage. Is het mogelijk deze te verspreiden onder mogelijk geïnteresseerden via mail, sociale media, op papier… en hen mee warm te maken? We krijgen jaarlijks heel wat dankbare en blije berichtjes van deelnemers en hun ouders. Dit overtuigt ons nog meer van het belang van deze kampen en de noodzaak om zoveel mogelijk potentiële kandidaten te bereiken. Helpen jullie mee?

Indien jullie graag meer info wensen of de papieren versie van de flyers, aarzel niet om een mailtje te sturen naar luigi@sintlodewijk.be.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Met vriendelijke groeten


Luigi en zijn Team!

Inclusieve Dienstverlening – Mobiel Team

0470 21 96 79

Details

Start:
21/08/2023
End:
25/08/2023