Kinepedia

Loading Events

« All Events

Klinisch redeneren van aanmelding tot therapie (speciaal voor startende pediatrisch kinesitherapeuten)

25 September @ 13:30 - 19:00

Professionele Workshop: “Optimale ontwikkeling van kinderen”

Ben je een startende pediatrische kinesitherapeut, fysiotherapeut, of oefentherapeut en wil je een solide basis leggen voor effectieve interventies bij kinderen met psychomotorische uitdagingen? Ontdek de essentiële sleutels tot succes in onze speciaal ontworpen workshop!

Wat maakt deze workshop ideaal voor startende therapeuten?

1. Gedegen basis: Krijg een grondige basis in de aanpak van psychomotorische ontwikkelingsachterstanden bij kinderen. Leer van een ervaren professional die je begeleidt bij de eerste stappen in dit boeiende vakgebied. Van anamnese via screening tot behandelplan, je wordt gegidst door het traject dat elk kind doorloopt. De nadruk ligt op schrijfmotorische problemen en verminderde motorische coördinatie.

2. Differentiatie in aanpak: Begrijp de noodzaak van differentiatie in benaderingen en interventiemethoden. Ontwikkel een toolbox van oefeningen en technieken aangepast aan de unieke behoeften van elk kind.

3. Praktijkgerichte voorbeelden: Ontvang praktijkgerichte voorbeelden die direct toepasbaar zijn. Verhoog je zelfvertrouwen door de vertaalslag van theoretische kennis naar praktische vaardigheden.

4. Casuïstiek en interactie: Via casussen krijg je hands-on ervaring in het behandelen van achterstand in psychomotorische vaardigheden. Deze interactieve sessie bevordert de betrokkenheid en kennisdeling tussen jou en je mededeelnemers.

5. Samenwerking in de praktijk: Leer waarom samenwerking tussen verschillende professionals in de pediatrische setting van vitaal belang is. Ontwikkel vaardigheden om effectief samen te werken met scholen, logopedisten of andere zorgverleners .

Praktische details: Rond 17 u. wordt een kleine maaltijd voorzien.

Schrijf je vandaag nog in en leg de basis voor een succesvolle start in het begeleiden van kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling!

Leerdoelen

  • Je kan de stappen doorlopen van het diagnostisch proces.
  • Je leert welke specifieke onderzoeksinstrumentaria er voorhanden zijn.
  • Je leert om vanuit het klinisch onderzoek te komen tot het opstellen van een behandelplan.
  • Je hebt voldoende handvaten om vanuit de twee casuïstieken, praktisch te handelen.
  • Je krijgt oefeningen om de psychomotorische vaardigheden te stimuleren.

Meer informatie en inschrijven klik hier

Details

Date:
25 September
Time:
13:30 - 19:00