Kinepedia

Loading Events

« All Events

Infoavond voor pas afgestudeerden – NL

4 September @ 20:00 - 21:30

Aan laatste jaarstudent pediatrisch kinesitherapeut!

Pas afgestudeerd en ga je aan de slag? Je kan met al je vragen terecht bij Kinepedia.

Wij willen even de tijd nemen om onze beroepsvereniging Kinepedia aan je voor te stellen. We behartigen de belangen van alle pediatrische kinesitherapeuten.

Wij zijn een ABSG(Axxon Belgian Specialized Group) binnen de beroepsvereniging voor alle kinesitherapeuten Axxon, die instaat voor de bijzondere beroepsbekwaamheid pediatrie.  Concreet wil dit zeggen dat voor alles dat pediatrische revalidatie belangt, Axxon aan ons advies vraagt en wij op pediatrisch vlak mee het beleid proberen te sturen. Thema’s waar wij in het verleden mee rond gewerkt hebben is de verloning van de E-pathologie van 60min, die stilaan gelijk getrokken wordt met de verloning van 2×30’. We volgen ook alle ontwikkelingen ivm  de nomenclatuur.  Een voorbeeld daarvan is het krijgen van voldoende tijd voor testing en verslaggeving, aanwezigheid op overlegmomenten en dergelijke. Daarnaast blijven we zeer actief in het ondersteunen van een goede motorische start van jonge kinderen via het project‘de magie van buiklig’ en nemen we deel aan allerlei adviesraden. Voorbeelden hiervan zijn de technische raad van de kinesitherapie, het uitwerken van een project rond kinderobesitas, overlegmomenten met Kind en Gezin enz.

Omdat meer leden meer slagkracht geven, is het belangrijk dat we onze beroepsbekwaamheid zo ruim mogelijk vertegenwoordigen. Daarom vragen wij jullie als pas afgestudeerden om mee lid te worden van onze beroepsorganisatie. Wij willen je helpen om je weg te vinden in de eerste stappen van je beroepsleven. We bieden je daarom gratis lidmaatschap aan tot het einde van dit jaar. Hiermee krijg je toegang tot de besloten facebook groep van Kinepedia waarin je vrij je vragen kan stellen aan collega pediatrische kinesitherapeuten. Daarnaast willen we jullie wegwijs maken in jullie zoektocht naar antwoorden op jullie vragen als startende kinesitherapeut. Dit willen we doen aan de hand van een webinar die doorgaat op woensdag 4 september 2024 van 20u tot 21u30. Gelieve in te schrijven via onderstaande link. Hopelijk tot dan!

LINK om in te schrijven

 

Details

Date:
4 September
Time:
20:00 - 21:30
Event Category: