Hoe behandel je als kinesitherapeut plagiocephalie? Welke verschillende vormen van torticollis zijn er? Wanneer is het noodzakelijk om ouders met hun kind door te verwijzen voor verder onderzoek? Wanneer is een chirurgische interventie noodzakelijk? Hoe ga je als therapeut aan de slag met kinderen met een schedelafwijking? Welke tips kan je ouders meegeven? Op deze vragen krijg je tijdens deze studiedag een antwoord.
Dr. Hans Delye, Gudrun Goffin en Eline Vandenabeele nemen je mee in deze interessante materie. Vanuit hun expertise en op basis van de recente wetenschappelijke literatuur gaan ze dieper in op de etiologie, incidentie en theoretische achtergrond van voorkeurshouding, torticollis en vormafwijkingen van het babyhoofd zoals craniosynostose. We bekijken deze aandoeningen vanuit verschillende invalshoeken. We lichten kort de normale ontwikkeling toe.
Na de theoretische kadering in de voormiddag, gaan we in de namiddag praktisch aan de slag. Hoe kan je een klinische evaluatie maken? Hoe bouw je je behandelplan op? Welke adviezen kan je ouders geven naar positionering, handling en stimulatie? Is preventie zinvol en hoe kan je dit als therapeut aanpakken? Welke technieken kan je gebruiken? Vanuit een evidence based aanpak bouwen we mogelijke behandelsessies op en geven we tips en tricks.
Na deze studiedag heb je voldoende inzicht om constructief aan de slag te gaan met kinderen met een voorkeurshouding, torticollis of vormafwijking.
Meer informatie en inschrijven klik hier