Statusbericht

Locating you...

Quality Function Measure (Quality FM)

Quality Function Measure

Eindelijk, kwaliteit!

Het behandelen van kinderen met cerebral palsy (CP) is gericht op het optimaliseren van hun functionele vaardigheden (“Wat kunnen ze doen?”) en hun bewegingskwaliteit (“Hoe doen ze het?”).

De Quality Function Measure (Quality FM) (Wright et al., DMCN 2014) is een observationele klinische schaal die oog heeft voor kwaliteit van bewegen en wordt toegepast op de dimensies D en E van de Gross Motor Function Measure (GMFM-66).

De Quality FM werd ontwikkeld door klinische onderzoekers van het de Holland Bloorview Kids Rehabilitation Hospital (Toronto, Canada) en door CanChild (onderzoekscentrum van McMaster University, Hamilton, Canada) en kan gebruikt worden bij stappende kinderen met CP (GMFCS niveau I, II en III) vanaf de leeftijd van 5 jaar.

Deze cursus belooft heel praktisch en interactief te zijn.
Dag 1: kennismaking met de schaal + toepassing bij een kind met CP Dag 2: leren scoren aan de hand van video-assessments

Wie: Virginia Wright, kinesitherapeut en onderzoekster aan het Holland Bloorview Kids Rehabilitation Hospital (Toronto, Canada)

Wanneer: maandag 14 en dinsdag 15 november 2016, respectievelijk van 9u-17u en van 9u tot 16u

Waar: Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (Faber), KU Leuven

Taal: Engels

Prijs: 370 euro (inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie en certificaat*)

* na de cursus kan u een certificaat behalen door het online scoren van video’s; op uw analyse wordt uitgebreid feedback gegeven door het team van Bloorview Kids Rehabilitation Hospital

Accreditering voor kinesitherapeuten is aangevraagd.
Maximum aantal deelnemers: 25
Inschrijvingen: https://faber.kuleuven.be/qualityfm Info: Vanessa.vantittelboom@ugent.be 

Datum: 
maandag, 14 november, 2016 - 09:00 to dinsdag, 15 november, 2016 - 16:00